torsdag den 10. april 2014

Hvid anemone


Hvid Anemone (Anemone nemorosa)
Det er en 10-25 cm høj urt, den vokser i skove, krat, på heder og nordvendte skrænter. Hele planten er giftig. Den er en flerårug urt, det vil sige at når det som er over jorden visner og dør, så overlever det under jorden på urten. Den blomstre normalt i april-maj måned. Denne art er knyttet til løvskove, faktisk så meget at den kan springe ud steder hvor der har været løvskov tidligere. Den hvide anemone springer ud før løvtræerne, så de kan udnytte de næringsstoffer, som er blevet frigjort over vinteren og ved den megen sol der er kommet. Når så løvtræerne springer ud, så visner den hvide anemone, og jordstænglerne opbevarer næringen til næste år.


Jeg har nu fundet noget ekskrement som jeg formoder er fra et rådyr (ret mig gerne hvis det er forkert) jeg har kigget på denne side. http://www.vestrehus.dk/dyresider/ekskrementer_i_skoven.htm

Rådyr (på latin: Capreolus capreolus)
Den er europas mindste hjorte art.
Den trives alle steder hvor der er gode græsningsmuligheder, og mulighed for at skjule sig i småskove og krat. Dermed er den meget tilpasningsdygtig. Dog er der nogle øer de ikke længere er naturligt, som fx på Bornholm, der har de lavet en ny bestand ved at udsætte rådyr.
Hannen kaldes en buk, mens hunnen kaldes en rå, de bliver kønsmodne når de er omkring etårsalderen. Parringssæsonen er i juli-august. Et rådyr kan i det fri, blive omkring 10-12 år, mens det i fangeskab kan blive op til 17 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar