onsdag den 23. april 2014

Skovmus

Nu har jeg fundet et lille hul, som jeg formoder er et lille musehul.
Da jeg ikke har set selve musen, må jeg antage at det er en Skovmus.
Skovmusen, på latin Apodemus.
Som udgangspunkt er skovmusen fredet, men den kan reguleres som skadevoldende vildt. Den er vidt udbredt i Danmark, og meget almindelig her i Danmark. Den er ca 8-10 cm, fra snudespids til halerod, g vejer ca 15-25 gram. Dens hale måler 7-10cm. Den har et spidst hovede, lange ører, og dens øjne er store. Dens tænder er, som hos andre gnavere, rodåbne, dette betyder at de bliver ved med at vokse, dette stopper ikke. Den er gulbrun til gråbrun på oversiden og på halen, og så er den gråhvid på indersiden.
Skovmusen spiser både planteføde og dyriskføde. Men størstedelen af dens mad er planteføde som består af frø, korn, frugter, bær, bog og agern. Mens den dyriskeføde den kan finde på at spise består af larver, insekter, snegle, edderkopper og orme.
Denne mus graver gang systemer under jorden ca 20 cm ned i jordlaget, i deres hvilke perioder tilbringer de tiden i disse tunneller, hvor de også gemmer deres mad, og det er også her deres unger fødes. Men om vinteren vil de gerne grave sig lidt dybere ned.
Når det ikke er parringssæson for disse mus, vil hanner og hunner helst leve og færdes hver for sig, men fra april til oktober, hvor det er ynglesæson, kan musene få op til 4 kuld unger, bestående af 4-6 unger hver gang. De er gravide i ca 20-25 dage, hvorefter ungerne dier i ca 3 uger, så er de i stand til at klare sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar